Nieuws artikelen

Terugblik NiRV Jaarcongres 18 april 2018
Donderdag 26 april 2018

Netwerken en informatie opzuigen
Het vak van Register Valuators zit in de lift. Dit bleek maar weer eens tijdens het jaarcongres van woensdag 18 april jl. 250 geïnteresseerden wisten op deze dag de weg naar conferentiecentrum/landgoed Groot Kievitsdal te vinden. Na het ALV gedeelte in de ochtend, werd de middag ingevuld met presentaties van Pablo Fernandez, Tom Berkhout en Wim Holterman. Pablo Fernandez (IESE Business School University of Navarra) verzorgde de aftrap van het congres met een lezing over de marktrisicopremie (MRP), een van de meest besproken parameters in de financiële wereld.

NIRV Jaarcongres 18 april 2018


Workshops goed gewaardeerd
Voor de workshops van Wim Holterman en Tom Berkhout werd de groep in tweeën gesplitst. Dit om de interactie tussen sprekers en deelnemers te stimuleren. Wat komt er kijken bij het bepalen van het werkkapitaal? En wat is de invloed van het verstrijken van de tijd tussen waarderingsmoment en closing, seizoenbewegingen en de keuze van het closing mechanisme (locked box versus closing accounts)? Voor degenen die dagelijks met deze materie werken, bood de workshop van Wim Holterman veel praktische handvatten. Zijn heldere uitleg en prettige manier van presenteren werden zeer gewaardeerd. Ook de workhop van Tom Berkhout over de lingo en rekenmethodieken van vastgoedtaxateurs werd informatief en praktisch bevonden en bovendien prettig om naar te luisteren. Onder andere de taxatiestandaarden en -begrippen van de vastgoedtaxateur en de werking van een dcf bij vastgoed kwamen ter sprake.

De Wet van Snuf
Klantenexpert Jos Burgers zorgde met zijn betoog over de Wet van Snuf voor een luchtige afsluiting. In zijn peptalk over ‘de kracht van geven’, wist hij zijn publiek op humoristische wijze een spiegel voor te houden. Elke dag iets extra doen voor een medewerker of klant leidt tot 365 nieuwe fans per jaar. Stelt u zich eens voor…