Nieuws

Inspirerend jaarcongres NiRV tijdens jubileumjaar
Woensdag 14 maart 2018 - Bron: Persbericht NiRV - maart 2018

Op 18 april aanstaande organiseert het NiRV haar Jaarcongres. Ter ere van het 15-jarig bestaan wordt er groots uitgepakt. Bekende nationale en internationale sprekers uit het vakgebied zijn inmiddels vastgelegd. Met dit congres zet de beroepsvereniging van Register Valuators zichzelf weer duidelijk op de kaart bij vakgenoten, maar ook bij DGA’s, bankiers, advocaten en accountants.

Niemand minder dan professor Pablo Fernandez (IESE Business School University of Navarra) verzorgt de aftrap van het congres met een lezing over de marktrisicopremie (MRP), een van de meest besproken parameters in de financiële wereld. Hoogleraar business valuation, Wim Holterman, en real estate professor Tom Berkhout verzorgen vervolgens workshops waarin aan de hand van een case study op valkuilen en best practices wordt ingegaan.

Wat komt er kijken bij het bepalen van het werkkapitaal? En wat is de invloed van het verstrijken van de tijd tussen waarderingsmoment en closing, seizoenbewegingen en de keuze van het closing mechanisme (locked box versus closing accounts)? Wim Holterman zal tijdens zijn workshop zijn toehoorders van de nodige antwoorden op hun vragen voorzien.

Tom Berkhout heeft het in zijn workshop over de lingo en rekenmethodieken van vastgoedtaxateurs. Van welke taxatiestandaarden en -begrippen gaat de vastgoedtaxateur uit? Hoe werkt een dcf bij vastgoed en wanneer is er overlap bij een bedrijfswaardering en een onroerend goed waardering?

Het laatste woord is uiteindelijk aan bestsellerauteur en managementspreker Jos Burgers. Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden legt hij uit hoe een bedrijf elke dag weer het verschil kan maken in het contact met de klant.

De dag wordt besloten met een diner, waarbij in een ontspannen sfeer nagepraat en genetwerkt kan worden.

Het NiRV jaarcongres vindt plaats op woensdag 18 april a.s. op landgoed Groot Kievitsdal in Baarn. Aanmelden is mogelijk via www.nirv.nl. Deelnamekosten bedragen € 295,00 (excl. BTW), inclusief lesmateriaal en diner.
In het kader van de regeling Permanente Educatie Register Valuators worden aan de workshops 4 PE punten toegekend. Het programma is ook door het NBA en RB  geaccrediteerd met 4 punten.