Sprekers

 

Deborah Nas

 

Prof. Ir. Deborah Nas 

 

Technologietrends van nu en de toekomst’

Deborah Nas is verbonden aan TU Delft, deeltijdprofessor in
'Strategic Design for Technology-Base Innovation', ondernemer
en trendwatcher. 

"Technologie zal de manier waarop we leven en werken radicaal
veranderen"

Nieuwe technologieën bieden ongekende kansen voor innovatie.
Tegelijkertijd zijn ze een enorme bedreiging als je niets doet.
Nieuwe spelers die deze technologieën wél omarmen zullen
marktaandeel afpakken en met nieuwe businessmodellen de
nieuwe standaard zetten. 

Deborah is een sparringpartner voor bedrijven die vooruit willen.
Die zich tot doel hebben gesteld om hun organisatie future-proof
te maken. Met als eindresultaat concrete innovatieprojecten,
nieuwe waardeproposities en innovatieroadmaps. 

 

 

Matthias Metiner

 


Prof. Dr. Matthias Meitner


‘Waardering van jonge techbedrijven’

Matthias Meitner onderzocht, na een studie, tussen 2002 en 2005
bij het Centrum voor Europees Economisch Onderzoek (ZEW) in Mannheim, vraagstukken van waardebepaling en financieel beheer in het Ministerie van Financiën. In 2005 behaalde hij zijn doctoraat met zijn proefschrift "The Market approach to Comparable Company Valuation". Tussen 2005 en 2008 was Matthias verantwoordelijk voor het beheer van de mandaten van de Raad van Commissarissen en lange termijn investeringen van Industrial Holdings van Allianz SE. Van 2008 tot 2015 werkte Matthias als Equity Investment Manager voor Allianz Global Investors GmbH. Sinds 2015 is Matthias hoogleraar Finance & Accounting aan de International School of Management (ISM)

 

 

 

Sophie Manigart

 


Sophie Manigart


‘Hoe kijken ondernemers en private equity partijen aan tegen de waarde van techbedrijven en startups?’

Sophie Manigart heeft een diploma Burgerlijk Ingenieur, een MBA en een doctoraat in Management (Universiteit Gent). Zij is partner van Vlerick Business School, waar ze de Gimv Private Equity Leerstoel bekleedt, en hoogleraar aan Universiteit Gent. Ze was gastprofessor aan de Wharton School of Business (University of Pennsylvania, VS), London Business School en IE Business School (Madrid).

Sophie heeft gepubliceerd over entrepreneurial finance en venture capital in tijdschriften zoals 'Journal of Business Venturing', 'Journal of Management Studies' en 'European Financial Management'. Ze is mede-uitgever van 'Entrepreneurship Theory and Practice', een vooraanstaand wetenschappelijk tijdschrift. Ze is bestuurslid van Business Angel Netwerk Vlaanderen, Gimv (genoteerd private equity-bedrijf), AXA België (verzekeringsmaatschappij) en BW Ryhove (beschutte werkplaats).

 

 

Ben van den Burg

 

 

Ben van der Burg

 

Dagvoorzitter en beschouwing van de dag

Ben van der Burg was ooit professioneel schaatser. Na zijn sportcarrière en de nodige studies (Nederlands in Amsterdam en een MBA in Rotterdam), begon hij een specialist te worden in de digitale wereld. Dat deed hij bij Vodafone en dat doet hij nu bij Triple IT, waar hij commercieel directeur is.

Daarnaast startte hij startups als Slidejockey en Repudo. Ben denkt origineel en kan mensen passievol meenemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Hij schrijft columns op BNR.nl en schuift regelmatig aan als commentator bij BNR nieuwsradio.