drs. RA RV P. (Peter) Hoiting

Terug naar ledenoverzicht

Zakelijke contactgegevens
Sman Business Value
Pedro de Medinalaan 5-D
1086 XK AMSTERDAM peter.hoiting@sman.nl
http://www.sman.nl

Korte introductie
Peter Hoiting (1953) is Register Accountant en Register Valuator en sinds 2005 partner bij Sman Business Value. Hij heeft een langjarige ervaring in financiƫle directiefuncties, zowel op permanente basis als ad-interim, en als bedrijfsadviseur. Deze functies vervulde hij in diverse bedrijven en bedrijfstakken, onder andere in de detailhandel, bij de groothandel en uitgeverijen, bij logistieke ondernemingen en bij de (semi-)overheid. Zo was hij directeur bij het voormalige Vendex KBB, financieel directeur van Audax, financieel interimmanager/CFO van Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer en laatstelijk financieel directeur ad-interim van ThiemeMeulenhoff. In deze functies deed hij onder meer ruime ervaring op met de koop en verkoop van ondernemingen. Peter Hoiting was als universitair hoofddocent verbonden aan de postdoctorale opleiding tot Register Controller aan de Vrije Universiteit, en is betrokken bij de begeleiding van student-ondernemingen aan de Hogeschool van Amsterdam. Peter Hoiting wordt regelmatig benoemd als gerechtelijk deskundige ondermeer in uitkoopprocedures. Verder is hij gezamenlijk met mede-vennoot Guido Rooijackers opgetreden als partij-adviseur voor een twaalftal advocatenkantoren in de procedure voor de Ondernemingskamer omtrent de schadeloosstelling van beleggers in SNS Reaal. Deze brede ervaring en de gespecialiseerde opleiding Bedrijfswaardering aan de Rotterdam School of Management zijn de basis voor zijn werkzaamheden bij Sman Business Value.

Werkervaring
sinds 2005

Ingeschreven RV-er sinds 07-11-2005

Aantal personen binnen de organisatie lid van NIRV en actief als waarderingsdeskundige
4

Actief in de waarderingspraktijk blijkende uit een aangegeven (procentuele) tijdsbesteding op fulltime jaarbasis verdeeld over waarderingen, aan waardering gerelateerde activiteiten (fiscaal, juridisch, etc.) en overige werkzaamheden.

Percentage
100%

Beschikbaar voor gerechtelijke procedures.

Niet ingeschreven in LRGD.

Ingeschreven in DIX.

Branches
ICT, Horeca, catering, recreatie, sport, Onroerend goed, Groothandel, Detailhandel en ambachten, Industrie, Gas, water, lucht en elektriciteit, Afvalstromen, Kinderopvang, Bouwnijverheid, Kunst, cultuur, Onderwijs, Vervoer en opslag, Dienstverlening, Zorg

Actief
Nationaal
Internationaal, binnen Europa
Internationaal, buiten Europa