Agenda

Workshop 2 oktober 2019 "Valuation of Real Options"
02/10/2019 13:30 tot 17:15 in van der Valk Vianen


Inhoud van de workshop: 
Traditionele waarderingsmethoden, zoals de Discounted Cash Flow-methode, schieten tekort als het gaat om waarderingsobjecten die worden getypeerd door een hoge mate van onzekerheid, groeipotentie en management flexibiliteit om in te grijpen. Inherente tekortkoming van de DCF-methode is dat deze waarderingsmethode impliciet uitgaat van een statisch toekomstbeeld waarbij management niet of nauwelijks reageert op onzekere toekomstige ontwikkelingen. Consequentie hiervan is dat in de DCF-waardering, de hogere onzekerheid veelal wordt afgestraft in de vorm van een hogere disconteringsvoet. Echter onzekerheid hoeft niet per definitie een “discount” op de waarde van een object te betekenen zoals de traditionele DCF-methode doet suggereren. Als het management proactief en op een juiste wijze met de onzekerheid omgaat, kan het juist een bron van waarde zijn. De reële optietheorie stelt de waarderingsdeskundige in staat om de asymmetrische impact van onzekerheid (upside versus downside) op de waarde te kwantificeren. In deze workshop staat de reële optietheorie centraal en zal de toepassing van deze theorie worden geïllustreerd met praktische voorbeelden. Gedurende de workshop werken we ook aan een waarderingscasus en de reële optietheorie toepassen.

Over de docent: 
Hans Haanappel, partner bij Value Insights, heeft zich gespecialiseerd in complexe waarderingsvraagstukken. Naast zijn advieswerkzaamheden is Hans verbonden aan de Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management, Nyenrode Business University en de Executive Master in M&A en Valuation van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij vakken doceert op het gebied van (ondernemings)waardering. Daarnaast traint Hans corporate finance professionals van diverse investment banks, M&A boutiques en private equity partijen.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur Inloop/ontvangst met koffie/thee
13.30 uur Aanvang workshop; 
15.00 uur Pauze met koffie/thee/fris
15.30 uur Vervolg workshop; 
17.00 uur Afrondende discussie
17.15 uur Afsluitende borrel met hapjes

Locatie:
Van der Valk Hotel Vianen
Prins Bernhardstraat 75
4132 XE Vianen
Tel: 0347 32 59 59


PE-uren:
In het kader van de regeling Permanente Educatie Register Accountants worden aan de workshop 3 PE-punten toegekend aan zowel Register Accountants als Register Valuators. (NBA cursuscode: 104349)

3 PE-punten NIRV.jpgPE-logo zonder punten.jpg

Klik op onderstaande button om je aanwezigheid aan te geven.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 400,00 excl. BTW. NiRV-, DCFA- en BOBB-leden krijgen € 100,00 korting en betalen € 300,00 excl. 21% BTW. Om uw deelname te kunnen garanderen dient uw bijdrage bij aanmelding te zijn voldaan.  Annulering is tot 1 week voorafgaand aan de workshop kosteloos. Daarna mag men nog wel eventueel iemand anders/een collega sturen maar krijgt men geen geld meer retour. Indien de vervangende deelnemer geen lid van NiRV/DCFA of BOBB is, wordt een aanvullende factuur voor deelname gestuurd. Bij afmelding binnen 1 week of no-show heeft u geen recht op restitutie van het deelnamebedrag.

 

Aanmelden

 

Deelnemers